Renæssance for lokaløkonomien

Vi ser os selv som en ekstern R&D afdeling for de lokalsamfund, iværksættermiljøer og mindre-skala virksomheder som vælger at disrupte tidens dominerende ideer om centralisering, urbanisering og masseproduktion - for istedet at gå på opdagelse efter lokale veje til succes.

Vi kalder det Innovation på Kanten og ser vores arbejde som del af en igangværende rennæsance for livet på landet og i provinsen - hvor digital infrastruktur, deleøkonomiske redskaber og adgangen til demokratisk produktionsteknologi giver lokalsamfund og erhvervsliv udenfor de traditionelle vækstzoner nye muligheder.

Småskala fordele

Mens mange fokuserer på smarte storbyer og den store teknologiske infrastruktur som svaret på fremtidens bæredygtige samfund har vi særligt fokus på udvikling af løsninger, der fungerer lokalt, i lille skala og i yderområder.

Emnet er i stigende grad aktuelt med nye decentrale og digital fabrikationsformer og stigende fokus på lokale fødevarer, socialøkonomiske virksomheder og produkter med lokalt design og autenticitet.

aq_block_6

Vores bæredygtige legeplads

Co·Creative er født i København men har siden 2011 haft hovedkontor og sit primære virke på solskinsøen Bornholm. Øens ambitioner og markante udviklingsprojekter indenfor grøn omstilling som formuleret i Bright Green Island visionen, giver os de perfekte testrammer for at arbejde med bæredygtig innovation i en lokal kontekst. En erfaring vi bruger og breder ud gennem deltagelse i internationale samarbejdsprojekter, netværk og konferencer i Danmark og resten af Norden.

Læs mere om Bright Green Island visionen her >>